tirsdag den 14. august 2012

Sommerens bedste is...


Jeg synes at hindbær sorbet, uden sammenligning, er den lækreste is at sætte tænderne i om sommeren. Den her opskrift er utrolig nem og hvis man har en ismaskine er det en leg at lave is. Hvis ikke du har en ismaskine skal du, udover selvfølgelig at overveje om det skal være dit næste ønske, sørge for at kigge til din is ofte i fryseren og røre i den hver gang. Det lyder hårdt, men det er det hele besværet værd. 


Du skal bruge:
300 g Hindbær (frosne er fint)
3 dl Vand
160 g Sukker
Citron saft
1,5 Pasteuriseret æggehvide 
2 spsk Sukker
Salt

Hvis du bruger friske hindbær skal du starte med at skylle dem, og skille dig af med de dårlige. Uanset om det er friske eller frosne hindbær, er næste skridt at hive gryden frem fra gemmerne. Op i den smider du hindbær, vand og de 160 g sukker, bringer det til kogepunktet og Koger det i 6-7minutter. Så skal der fuld sving i blenderen. Hæld massen op i blenderen og blend den til en fin masse i ca. 1-2 minutter og smag den til med citronsaft. Hvis du ikke er så vild med hindbærkerner i din sorbet, er det nu at du skal si dem fra. Jeg kan godt lide at der er lidt tekstur og noget at tygge på når jeg spiser is, så jeg lader kernerne være.

Nu skal "sorbetmassen" køle ned. Hæld det op i en beholder med en stor overflade, så går køle-processen hurtigere, og smid det i køleskabet. Udnyt tiden imens "sorbetmassen" køler ned, til at lave marengsmassen som skal i din sorbet. Pisk 1,5 æggehvide stift med 2 spsk sukker og et lille nip salt. Salt er med til at stabilisere din marengsmasse så den forbliver stiv efter du har pisket den. Den gode gamle måde at se om din marengs er stiv nok på, er ved at vende skålen på hovedet og så skal marengsmassen gerne blive i skålen. 

Når din "sorbetmasse" er kølig, hælder du den op i din marengsmasse. Nu folder/vender du forsigtigt masserne sammen. Hvis du gør det for voldsomt, banker du al luften ud af din marengs og isen vil ikke være ligeså luftig og let. Indholdet i skålen skal være helt ensfarvet før den er klar til ismaskinen eller bare fryseren. Hvis du ikke har en ismaskine skal du hælde det i en skåle og smide det i fryseren og hver halve time tage den ud og røre i den, indtil du er tilfreds med konsistensen. 

Laver du sorbeten på ismaskinen, skal den bare stå og hygge sig indtil du synes at konsistensen er, som du vil have den. 

Jeg serverer den med lidt mynte på en bund af lakridsrodspulver. Gør som du vil, men husk at mynte altid er et hit. 


- Velbekommen



Tak til Thuesen Jensen AS for lån af porcelæn og ismaskine. 

2 kommentarer:

  1. Isen var et hit! Og overraskende cremet, selv lige efter man har taget den ud af fryseren. 2 thumbs up herfra.

    SvarSlet
  2. Hej Mikkel :)

    Det lyder godt, du kan evt. prøve næste gang at smide en kvart chili uden kerner ned og koge med sammen med din sorbetmasse :)

    Mvh Sebastian Randrup :)

    SvarSlet