fredag den 3. august 2012

Så' der mad!

    En nem lille forret...



Du skal bruge (pr. pers.):
  • 60-70 g Røget laks 
  • 50 g Friske spinatblade 
  • 3 dl Fløde 
  • 20 g Brøndkarse eller ærteskud
  • 1 spsk. dijonsennep
  •  Salt 
  •  Peber
  • Evt. muskatnød



Her er en ret, som selv dig der ikke er født med en grydeske i hånden, kan finde ud af at lave. Den er flot, nem at lave og smager himmelsk. Hvad mere skal der til når man vil støbe en fantastisk middag sammen. Du starter med at skylle dine spinatblade rigtig grundigt. Spinatblade skal ALTID renses grundigt inden du serverer dem. De er som regel fyldt med jord og kan derfor ødelægge hele retten hvis de ikke er skyllede grundigt nok. Når du mener at du har vasket dem grundigt nok, så tag lige et blad og smag efter ;) Hvis du vil undgå risikoen for at dine gæster sidder og får jord mellem tænderne, kan du sagtens bruge frossen spinat, men det giver ikke helt den samme tekstur til retten.

Næste skridt er at varme en pande op på middelvarme. Smid et par spsk. god olivenolie eller en god klat smør på panden og lad det smelte. Når det er smeltet lægger du spinatbladene på panden, og ja. Jeg ved godt at det ser ud af meget men bare rolig, når spinatbladene får varme vil de falde sammen og fylde meget mindre. 

Godt så. Spinatbladene er lagt på panden og nu skal du sørge for at få vendt hele mullevitten rundt sådan at alle bladene får varme. Bladene vil, som sagt, falde sammen og nu tilsætter du fløden. Bring det hele op og koge, og skru så ned. Nu har du en lækker lille omgang flødestuvet spinat. Nu smager du retten til med dijonsennep, salt og peber. Sørg altid for at smage maden til! Hvis du kan lide det er der en god chance for at dine gæster kan ;) Tilsæt evt. lidt revet muskatnød og så skulle den være i hus.

Anret forretten evt. som vist på billedet i en lille skål, eller brug samme princip, som på billedet, bare på en lille fin tallerken og pynt af med din valgte krydderurt, ærteskud eller brøndkarse. 




Velbekommen 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar