søndag den 5. august 2012

Krebinettens generationsskifte...

Krebinetter, karbonader eller frikadeller med rasp. Kald dem hvad du vil.
Nu puster jeg nyt og sundere liv i den gamle klassiker.


Du skal bruge: 
500g Revet gulerod
1 Æg
1 Skalotteløg
1 Spsk estragon
7-8 Spsk hvedemel
100g Rasp
4 Spsk olivenolie

Gulerødderne rives på den grove side af et rivejern efter at du selvfølgelig har skrællet dem. Sørg for at dræn det revede gulerod rigtig godt. Enten i et viskestykke eller med køkkenrulle. Når det er tørret grundigt smider du det op i en skål sammen med et æg. Bland det godt rundt så du har en homogen masse. Så er det frem med din bedste kniv, og så skal skalotteløg (kunne også være almindelig løg) og estragon (I nødstilfælde kan du bruge tørret) have en tur. Snit det så fint du kan sådan at estragon og skalotteløg kan fordeles godt i gulerods "farsen". Udover det fint snittede estragon og skalotteløg tilsætter du lidt mel ad gangen til "farsen" til den føles fast, men stadig en smule klæbrig. Det er ikke sikkert at du skal bruge al melet, det kommer an på hvor godt du har drænet din revede gulerod. Det er generelt en god regel, aldrig at følge en opskrift slavisk. Hvis farsen ser god ud med kun 3-4 spsk mel i så stop der, og lad vær med at pladre det sidste mel i bare fordi der står det i opskriften :) Krydr nu med salt og peber. Hvis du ikke er så vild med at smage på "farsen", fordi der jo er rå æg i, så steg en lille prøve-krebinet i lidt olivenolie, og se om du er tilfreds med dit værk. 

Krebinetterne formes med hånden og en spiseske og vendes herefter i rasp så krebinetten er dækket hele vejen rundt. 

Som tilbehør laves en lille dip af 4 spsk creme fraiche 18% og 2 spsk færdigsyltet pickles som blendes med salt og peber. Hvis dippen bliver for tyk, så juster evt med lidt vand eller citronsaft, men vigtigt af alt så husk og smag den til. Hvis du lyster kan du lave en lille salat til.


- Krebinetterne kan også laves med blomkål og uanset hvilken en af de 2 du vælger, så husk at krebinetterne smager mindst ligeså godt kolde dagen efter.


Velbekommen






Ingen kommentarer:

Send en kommentar