søndag den 5. august 2012

Fiskefrikadeller med frisk relish...

Den er fast inventar på diverse danske havne og du kender den bedst med remoulade til, men nu vil jeg give dig en friskere og mere let fiskefrikadelle, som du sikkert kommer til at spise bunker af.

Du skal bruge:
200g Grov fiskefars
10g Frisk basilikum
1 spsk Dijonsennep
1 Skalotteløg
3 spsk Olivenolie
2 Store spsk hvedemel
1 Æg
Salt 
Peber

Til relish:
1/4 Agurk
1/2 Rødløg
10 Cornichoner
1/2 Lime
3 spsk Eddike 


Skålen skal ud ad skabet og frem på bordet. I den lægger du fiskefarsen, dijonsennep, hvedemel, æg, salt og peber. Og nu kommer en lille forelæsning om fiskefars. Det lyder kedeligt, og det er det sikkert også. Det er klart at hvis du laver din fiskefars selv så er du sikret den bedste kvalitet. Torsk er fremragende, men det er også lækkert at blande flere typer fisk. Spørg evt. din fiskemand til råds. Og ja hvis du ikke har tid eller overskud til at lege fiskefabrik hjemme i køkkenet, så synes jeg det er helt fint at købe den færdiglavet, men køb nu en af ordentlig kvalitet hos din fiskemand. Nok om fiskefars. 

De ting du nu har fået besked på at smide i skålen ælter du sammen til en lækker masse. Så skal basilikum og skalotteløg hakkes til atomer og tilføres så til farsen. Fordel det godt i farsen ved at ælte farsen godt rundt samtidig med at du tilsætter lidt salt og peber. Jeg er ikke selv fan af rå fiskefars, men hvis du gerne smager på den rå fars skal du være velkommen, jeg kan dog ikke anbefale det. I stedet syntes jeg at du skal stege en lille prøve-dele, i lidt olivenolie, for at smage om farsen mangler evt. salt eller et lille skvæt citronsaft. 

Når du selv syntes at farsen smager dejligt varmer du en pande op med olie på middelvarme. Form dine fiskedeller med en ske og steg dem i ca 4 på hver side eller til de er gyldne på begge sider. 

Som tilbehør skal der serveres et friskt element. Det består i form af en lille relish eller salat om man vil. Hak rødløget så fint du overhovedet finder det muligt og lægger det i en skål. Cornichonerne hakkes til tern, og lægges i samme skål. Det kvarte stykke agurk skæres over på langs med agurken og kernerne i midten skrabes ud med en teske. Agurken skæres nu også i tern af 1x1 cm, og lægges i skålen. Tilsæt saften fra limen og eddiken. Smag til med salt og peber og server til dine lækre sprøde fiskefrikadeller.


Velbekommen







Ingen kommentarer:

Send en kommentar